Gondoltátok volna? A Gmail idén áprilisban már a 9 éves! Ennyi idő alatt egy gyerek már iskolás korúvá nő, de a Gmail határozottan kinőtte már ezt a kort. Egy igazán remek, folyamatosan fejlődő, jól használható és biztonságos levelező szolgáltatássá nőtte ki magát. Nem hiába használják egyre több helyen céges levelezésre is.

57 nyelven beszél, a spam-ek 99%-át megszűri, jelenleg több mint 10 Gb tárhelyet használhatsz a levelezésre, és ez folyamatosan nő. Beszélhetnénk róla rengeteget, de most nem ez a célunk. Tulajdonképpen csak meg akartuk osztani azt az infografikát, amit a fejlesztők készítettek a Gmail történetéről:

Infografika a Gmail 9 évéről

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

Adatbázis - Az adatbázis azonos minőségű (jellemzőjű), többnyire strukturált adatok összessége, amelyet egy tárolására, lekérdezésére és szerkesztésére alkalmas szoftvereszköz kezel - ahogy a Wikipedia mondja. A mi esetünkben az adatbázis az, ahol tároljuk a honlapunkról szóló információkat, a szövegeket, a képek elérési útvonalát, különböző adatokat.  Egyszerűen szemléltetve: van egy honlapod a tárhelyeden. Ha megnézed a böngészőben, akkor a honlap váza, a stílusa, kinézete adott, a tartalma pedig az... »

Hasznos linkek