Sokszor előfordult már velem, és gondolom mások is vannak így, hogy kellett volna hirtelen egy Facebook borítókép (cover photo), profilkép (avatar), esetleg megosztáshoz egy normál méretű kép, amin a lényeg látszik. Ugye azt tudjátok, hogy ha van egy cikkhez egy képed, és azt megosztod, akkor a Facebook egy bizonyos méretre vágja a fotót. Ilyenkor pedig előfordul, hogy egyáltalán nem látszik a képből, mit is akartál megmutatni.

Erre egy megoldás van: megfelelő méretűre kell vágni a képet, hogy a Facebook hírfolyamban a lényeget mutassa. Igen ám, de mik ezek a méretek? Mekkorának kell lennie egy megosztott linkhez tartozó fotónak? Mekkora méretben készítsd el a hirdetésedet, a profil képedet, hogy jó legyen?

Találtam egy tökéletes kis infógrafikát ezekről a méretekről Jon Loomler prezentálásában. Alább a teljes képet láthatjátok, de előtte röviden összeszedjük itt is a méreteket.

Optimális Facebook kép méretek

  • Borítókép: 851x315px
  • Profilkép: minimum 180x180px (de ne felejtsd el: ha rákattintanak, akkor megnyílna nagyban, tehát érdemes nagyobbat csinálni, pl. 512x512px-est)
  • Megosztott kép: 504px széles, a magasság a képtől függ
  • Megosztott linkhez tartozó kép: 484x252px (ajánlott: 1200×628)

Plusz egy apró de jó tanács: mentsd el a képet veszteség mentes png formátumban, és akkor a Facebook nem fogja neked annyira lebutítani ;)

És akkor következzen az említett infógrafika. Használjátok egészséggel :)

Facebook kép méretekforrás: http://www.jonloomer.com/2014/01/20/facebook-image-dimensions/

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

css - Cascading Style Sheets (CSS) avagy egymásba ágyazott stíluslapok. Ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor az a file, ami felelős az egész oldal kinézetéért. Ebben van meghatározva az összes arculati elem. Háttér szín, betűszín, tartalom szélessége, szöveg igazítás, kiemelések,... »

Hasznos linkek