Hát így elsőre nem sok. Akkor mégis mit keres itt ez a cikk? Hogy kapcsolódik a design és a kerékpár?

A válasz egyszerű: egy szép infógrafikával könnyen fel lehet hívni a figyelmet különböző megdöbbentő adatra. Jelen esetben arra, hogy az egomedia.hu és az aegondirekt.hu felmérése szerint 2012-ben 18%-al több kerékpárt loptak el, mint egy évvel azelőtt. Vagy akár megmutatni azt, hogy az ország melyik területén csökkent, stagnált, vagy nőtt a lopások száma. Az abszolút “nyertes” Bács-Kiskun megye, ahol egy év alatt 77%-al nőtt a bicikli lopások száma.

De mégis, nekünk mi közünk van ehhez?

Bár munkaköri leírásként (tehát a munkáltatónk kérésére), de mi készítettük el ezt a kis infógrafikát. És emiatt büszkék is vagyunk rá, főleg hogy az index.hu címlapjára is kikerült :)

Forrás

Kerékpár lopás statisztika infógrafika

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

php - A PHP általános szerver oldali szkript nyelv, melyet dinamikus weblapok megalkotására hoztak létre. Az első sztkript nyelvek egyike, amely külső fájl használata helyett HTML oldalba ágyazható. A kódot a webszerver PHP processor modulja értelmezi, ezzel dinamikus weboldalakat hozva létre. - szól a Wikipedia meghatározása.  Érthetőbben fogalmazva az a program nyelv, ami működtet egy oldalt. Ő fogja meghatározni, hogy melyik gombra kattintva melyik oldal... »

Hasznos linkek