Hát így elsőre nem sok. Akkor mégis mit keres itt ez a cikk? Hogy kapcsolódik a design és a kerékpár?

A válasz egyszerű: egy szép infógrafikával könnyen fel lehet hívni a figyelmet különböző megdöbbentő adatra. Jelen esetben arra, hogy az egomedia.hu és az aegondirekt.hu felmérése szerint 2012-ben 18%-al több kerékpárt loptak el, mint egy évvel azelőtt. Vagy akár megmutatni azt, hogy az ország melyik területén csökkent, stagnált, vagy nőtt a lopások száma. Az abszolút “nyertes” Bács-Kiskun megye, ahol egy év alatt 77%-al nőtt a bicikli lopások száma.

De mégis, nekünk mi közünk van ehhez?

Bár munkaköri leírásként (tehát a munkáltatónk kérésére), de mi készítettük el ezt a kis infógrafikát. És emiatt büszkék is vagyunk rá, főleg hogy az index.hu címlapjára is kikerült :)

Forrás

Kerékpár lopás statisztika infógrafika

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

WordPress - Ahogy a hivatalos magyar oldal mondja: " WordPress egy modern publikációs platform, amely az esztétikát, a webes szabványokat, és a használhatóságot tartja szem előtt. A WordPress egyszerre ingyenes és szabadon felhasználható. Egyszerűbben, a WordPress arra való, hogy publikálj, és nem arra, hogy harcolj vele." Ennél persze sokkal összetettebb a dolog. Nézzük, mi is az a Wordpress: Olyan cms motor, ami ingyenes, nyílt forráskódú, rengeteg ingyenes... »

Hasznos linkek