Hát így elsőre nem sok. Akkor mégis mit keres itt ez a cikk? Hogy kapcsolódik a design és a kerékpár?

A válasz egyszerű: egy szép infógrafikával könnyen fel lehet hívni a figyelmet különböző megdöbbentő adatra. Jelen esetben arra, hogy az egomedia.hu és az aegondirekt.hu felmérése szerint 2012-ben 18%-al több kerékpárt loptak el, mint egy évvel azelőtt. Vagy akár megmutatni azt, hogy az ország melyik területén csökkent, stagnált, vagy nőtt a lopások száma. Az abszolút “nyertes” Bács-Kiskun megye, ahol egy év alatt 77%-al nőtt a bicikli lopások száma.

De mégis, nekünk mi közünk van ehhez?

Bár munkaköri leírásként (tehát a munkáltatónk kérésére), de mi készítettük el ezt a kis infógrafikát. És emiatt büszkék is vagyunk rá, főleg hogy az index.hu címlapjára is kikerült :)

Forrás

Kerékpár lopás statisztika infógrafika

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

Stock fotó - Az interneten sok stock fotó oldalt találsz. Mi az értelme? Rengeteg kép közül választhatsz, sok féle méretben és formátumban tudod letölteni, legálisan használhatod fel és nem kerül sokba. Tegyük fel hogy kozmetikus vagy, és úgy döntöttél az interneten keresztül szeretnéd hirdetni magad. A látogatók tekintetét vonzzák a szép képek, ezért Te is akarsz tenni az oldaladra valami figyelemfelkeltőt, mondjuk egy szépen... »

Hasznos linkek