Hosszas kínlódás után végre Magyarországon is elindult a Google Street View szolgáltatása. Az egész ország területén végigment a Google kocsi, így kis szerencsével akár a nagyi utcájában is körbenézhetünk.

2009-ben jelent meg először a Google Magyarországon, hogy körbefényképezzék utcaszintű részletességgel az országot, de az akkor adatvédelmi biztos, Jóri András különböző személyiségi jogokra hivatkozva ezt betiltatta. Mi akkor se értettük, hogy ha a világon szinte mindenhol máshol lehet ilyet, akkor nekünk miért nem? Ráadásul egy romániai cég már rég körbefényképezte a magyar utakat, tehát eleve felesleges volt.

A lényeg a lényeg, végre nálunk is elérhető ez a szolgáltatás. Mi örülünk neki:)

Google Street View

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

Adatbázis - Az adatbázis azonos minőségű (jellemzőjű), többnyire strukturált adatok összessége, amelyet egy tárolására, lekérdezésére és szerkesztésére alkalmas szoftvereszköz kezel - ahogy a Wikipedia mondja. A mi esetünkben az adatbázis az, ahol tároljuk a honlapunkról szóló információkat, a szövegeket, a képek elérési útvonalát, különböző adatokat.  Egyszerűen szemléltetve: van egy honlapod a tárhelyeden. Ha megnézed a böngészőben, akkor a honlap váza, a stílusa, kinézete adott, a tartalma pedig az... »

Hasznos linkek