Fontos kifejezések

Egy honlap elkészítése során sok olyan kifejezés merülhet fel, amit a megrendelő sose hallott. Ha nem akarsz elveszni a szakzsargonban, ha szeretnéd tudni, miről beszélnek a nagyokosok, akkor itt hasznos leírásokat találsz a kapcsolódó kifejezésekről.

Tárhely

Alapvető szükséglet ahhoz, hogy legyen egy honlapod. A tárhely szolgáltatók nagy teljesítményű szervereket bérelnek vagy vásárolnak, mi ezeken tudunk bérelni helyet. A szolgáltató biztosítja, hogy a tárhelyen az adataid biztonságban vannak és bármikor elérhetőek (mondjuk 99.9%-ban, ha jó szolgáltatót választasz).

Ha honlapot szeretnél, akkor ez az első amit ki kell választani. Általában több féle csomag közül választhatsz minden szolgáltatónál: mekkora méretű legyen, milyen plusz lehetőségeket szeretnél, van-e mögötte adatbázis stb stb.  Az elején érdemes kisebb csomaggal kezdeni. Nem tűnik soknak, de egy 500 mb-os tárhely már bőven elég egy kezdő honlap számára. Ha a későbbiekben többre lenne szükséged, bármikor lehet bővíteni.

Ha nem szeretnél ezzel foglalkozni, mi szívesen elvégezzük helyetted a tárhely kiválasztását, az ügyintézést. Neked csak alá kell írni a szerződést, a többit mi intézzük!

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

css - Cascading Style Sheets (CSS) avagy egymásba ágyazott stíluslapok. Ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor az a file, ami felelős az egész oldal kinézetéért. Ebben van meghatározva az összes arculati elem. Háttér szín, betűszín, tartalom szélessége, szöveg igazítás, kiemelések,... »

Hasznos linkek