Fontos kifejezések

Egy honlap elkészítése során sok olyan kifejezés merülhet fel, amit a megrendelő sose hallott. Ha nem akarsz elveszni a szakzsargonban, ha szeretnéd tudni, miről beszélnek a nagyokosok, akkor itt hasznos leírásokat találsz a kapcsolódó kifejezésekről.

WordPress

Ahogy a hivatalos magyar oldal mondja:

“ WordPress egy modern publikációs platform, amely az esztétikát, a webes szabványokat, és a használhatóságot tartja szem előtt. A WordPress egyszerre ingyenes és szabadon felhasználható. Egyszerűbben, a WordPress arra való, hogy publikálj, és nem arra, hogy harcolj vele.”

Ennél persze sokkal összetettebb a dolog. Nézzük, mi is az a WordPress:

Olyan cms motor, ami ingyenes, nyílt forráskódú, rengeteg ingyenes téma (theme) és plugin található hozzá a neten. Hihetetlen könnyű feltelepíteni és használatba venni.  Pár perc az egész, és már használhatod is az oldalad.

Teljesen adminisztrálható felülettel rendelkezik. Tölthetsz fel cikkeket, képeket, file-okat. Admin felületről beállíthatod a menüket, a kinézetet, az oldal dobozokat, mindent. 

Rendkívül sokoldalú rendszer, a használata amatőröknek és profiknak is ajánlott.

Példának okáért ez az oldal – amit most nézel – is WordPress motorral készült.  

A hasznos linkek között megtalálhatjátok a hivatalos magyar és külföldi oldalát. Innen pedig egyből le is tölthetitek magatoknak!

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

Stock fotó - Az interneten sok stock fotó oldalt találsz. Mi az értelme? Rengeteg kép közül választhatsz, sok féle méretben és formátumban tudod letölteni, legálisan használhatod fel és nem kerül sokba. Tegyük fel hogy kozmetikus vagy, és úgy döntöttél az interneten keresztül szeretnéd hirdetni magad. A látogatók tekintetét vonzzák a szép képek, ezért Te is akarsz tenni az oldaladra valami figyelemfelkeltőt, mondjuk egy szépen... »

Hasznos linkek