Szolgáltatásaink

Mivel foglalkozunk? Itt mindent megtalálsz. Ha van egy egyedi ötleted, akkor azzal is nyugodtan megkereshetsz minket. Bármire találunk megoldást!

Reszponzív webdesign

Szeretnéd, hogy a honlapod minden eszközön ugyanolyan hatékony és látványos legyen? Telefonon, tableten és monitoron is egységes megjelenést akarsz? Akkor neked reszponzív oldal kell!

A technika rohamosan fejlődik. Pár évvel ezelőtt még csak néhány felbontásra kellett optimalizálni az oldalakat, és ilyenkor mindegyik változathoz külön megcsinálták a kinézetet. Manapság viszont rengeteg különböző felbontású eszközön nézik a felhasználók az internetes tartalmakat.

Gondolj bele, miken neteznek az emberek? Csak egy pár példa:

 • nagymamának asztali gépe van: 1024X768
 • apuka már laptopot használ: 1366X768
 • az egyetemista lány netbookot visz magával: 1024X600
 • az üzletember iPhone-on nézi: 960X640
 • munkába menet közben a dolgozó mobilon olvasgat: 480X854

Ez már 5 különböző megjelenítés, és mindegyikből van persze másféle felbontás is. Magyarul annyi különböző kijelzőjű eszközt használunk, hogy ezekre már nem lehet mindegyikre külön-külön felkészülni.

És itt jön be a képbe a reszponzív design!

Ahogy a neve is mutatja: válaszol. Mire is válaszol? A kijelző méretére. A reszponzív oldal érzékeli, hogy milyen felbontáson nézik, és ahhoz igazítja a tartalmakat, válaszol a méretre. Magyarul mindegy milyen eszközön böngészik az oldaladat, minden tartalmat olvashatóan, normális méretben fognak látni anélkül, hogy görgetgetni kéne jobbra balra.

A reszponzív design egy olyan megközelítés, amikor a design figyelembe veszi a látogató eszközének a méretét és elforgatását, és válaszol a különböző méretű eszközöknek.

Mi kell ehhez?

 • rugalmas keretrendszer
 • rugalmas képek
 • CSS3 media query-k

Miért is kikerülhetetlen?

Egy felmérés alapján 2009 és 2015 között 800 millióról 1.9 milliárdra fog nőni azoknak a száma, akik mobil telefonról fognak internetezni, ezzel szemben az asztali, hagyományos gépet használók száma 1.6 milliárdról 1.4 milliárdra csökken majd. A változó felhasználói szokások miatt fel kell készítenünk az oldalunkat erre.

A reszponzív webdesign előnyei:

 • kevesebb pénzt kell elkölteni
 • kevesebb időt kell vele tölteni
 • hatékonyabb SEO
 • jobb megjelenés
 • szélesebb böngésző támogatás

Ezek nem győztek meg? Itt találsz egy remek oldalt, ami szimulálja a különböző eszközöket!

Miben tudunk segíteni?

Egyrészt ha igényeled, akkor már az oldal tervezése során reszponzívan készítjük el a honlapod. Másrészt ha van egy oldalad, ami még nincs felkészítve a mobilos rohamra, akkor mi azt is átalakítjuk, hogy minden látogatód ugyanabban az élményben részesüljön!

Átnézzük a mostani oldalad és átalakítjuk!

Ha nincs még weblapod, akkor mi elkészítjük reszponzívan!

Eddigi munkáink

Fontos kifejezések

Adatbázis - Az adatbázis azonos minőségű (jellemzőjű), többnyire strukturált adatok összessége, amelyet egy tárolására, lekérdezésére és szerkesztésére alkalmas szoftvereszköz kezel - ahogy a Wikipedia mondja. A mi esetünkben az adatbázis az, ahol tároljuk a honlapunkról szóló információkat, a szövegeket, a képek elérési útvonalát, különböző adatokat.  Egyszerűen szemléltetve: van egy honlapod a tárhelyeden. Ha megnézed a böngészőben, akkor a honlap váza, a stílusa, kinézete adott, a tartalma pedig az... »

Hasznos linkek